Koupaliště bez lehátek. Chebu skončila smlouva o pronájmu záplavového území Dřenice

31. leden 2023 09:35

Bez plotu a bez dřevěných lehátek – tak možná bude vypadat areál městského koupaliště v Chebu na Dřenici u přehrady Jesenice. Městu totiž skončila smlouva s Povodím Ohře.

Zatímco podle původní smlouvy radnice platila jen za vybetonované místo pro dřevěná lehátka, podle nového dokumentu by to mělo být za celou záplavovou zónu. Původní dokument skončil v prosinci a podle nového by měla radnice platit za pronájem území vyšší částku.

Povodí Ohře navrhlo městu několik variant smluv. Majetkoprávní odbor ale nechce Povodí Ohře nic platit a je pro zrušení míst pro lehátka a odstranění části plotu. „Nabídli jsme městu pronajmout celou oplocenou plochu, nebo odstranit oplocení, aby bylo veřejně přístupné a platilo se jen pouze za plochu lehátek. Město si vybralo třetí cestu, že to dál nebude provozovat, oplocení odstraní a lehátka taktéž,“ potvrdil mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Nové vedení města se ale chce dál problematikou zabývat a znovu osloví Povodí Ohře. „Budeme chtít s Povodím Ohře jednat, abychom stav zachovali. Mělo to smysl, aby lehátka měla nějaký základ a lidi měli vhodný odpočinek v dosahu vodní plochy. Na tomto jednání bychom si měli všechny tyto věci vysvětlit a dojít ke kladnému závěru,“ říká místostarosta Pavel Pagáč z hnutí Volba pro kraj.

Spustit audio