Konstantinovy Lázně potřebují před zahájením sezóny nutně zdravotní sestry

20. leden 2022 12:28, aktualizováno

České lázeňství zažívá kvůli pandemii koronaviru jedno z nejtěžších období za celou dobu své existence. Těžkou zkouškou procházejí už druhým rokem také jediné lázně v Plzeňském kraji - Konstantinovy Lázně na Tachovsku.

„My jsme se v té těžké situaci naučili trošku žít. Už na podzim jsme se rozhodli, že nepřerušíme testování zaměstnanců ani pacientů a trvale jsme v režimu jakési ostražitosti. A vyplácí se nám to. Testujeme naše neočkované zaměstnance i pacienty denně. Snažili jsme se zachytit jednotky pacientů, kteří byli infikováni a tím zabránit tomu, aby se nákaza rozšířila, což se nám zatím podařilo. Musím ale bohužel konstatovat, že to nepochybně bude situace, kterou neudržíme celou dobu. I ostatní nařízení, která jsme zavedli, jsou velmi chápána ze strany našich zaměstnanců i pacientů a jsem za to ráda,“ uvedla ředitelka společnosti Léčebné lázně Konstantinovy Lázně Dana Jurásková.

Nejvíc ale Konstantinovy Lázně trápí v současné době nedostatek zaměstnanců. „Nemocnice operují a většina se opět vrací ke svému standardnímu režimu a je tak vysoká poptávka po tom, abychom poskytovali služby pacientům, kteří jsou po velkých chirurgických zákrocích, ať už na srdci nebo na velkých kloubech. A my teď akutně hledáme sestry. Chtěla bych proto oslovit sestry, které jsou unavené z náročné práce v nemocnici, ale nechtějí opustit svoji profesi. U nás by našly takové místo, kde bude trochu klidnější práce a milý kolektiv. Kdyby měly zájem, můžou se na nás obrátit. Budeme rádi a moc by nám to pomohlo,“ doplnila Dana Jurásková.

Blíží se jaro a zahájení další lázeňské sezony

„Každý člověk potřebuje vidět světlo na konci tunelu a na něco se těšit. My jsme se těšili každý rok, ale tentokrát doufám, že to bude pravda. Minulý týden už jsme měli jednání se starostou obce a i on už má připravený program. Takže my se moc těšíme, že 21. května budeme moci zase velkolepou akcí přivítat hosty, potenciální pacienty i přátele lázní na tentokrát jiném zahájení lázeňské sezony, protože vymýšlíme novinky jako je například videomapping, komentovanou jízdu veteránů a další překvapení,“ doplnila Dana Jurásková.

Návštěvníci Konstantinových Lázní se v nadcházející sezoně mohou těšit i na další novinky. „Jsme přesvědčeni o tom, že každý rok musíme připravit něco nového a lákavého, protože chceme přilákat nové třeba i mladé návštěvníky anebo naopak ty, kteří potřebují léčebnou péči a nechtějí jet třeba na dlouhý pobyt přes pojišťovnu. My jsme se rozhodli, že nahradíme výpadek slev, které byly v loňském a předloňském roce velmi úspěšné. Byly to ty státní vouchery, a poskytujeme cosi jako „lázeňskou slevu“ na některé pobyty, kde sleva je velmi významná až 20 procent. Všichni zájemci mohou volat na naše rezervační oddělení, kde se dozvědí všechny detaily i další novinky,“ uzavřela ředitelka společnosti Léčebné lázně Konstantinovy Lázně Dana Jurásková.

autoři: Veronika Krátká , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio