Klínovec pochybil v čerpání vody kvůli propadlému povolení

Pochybení při odběru vody kvůli zasněžování na Klínovci způsobila propadlá platnost povolení. Nedostatek už byl odstraněn. Informovala o tom mluvčí skiareálu Klínovec Hana Hoffmannová. Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) udělila areálu v únoru kvůli pochybení milionovou pokutu.

„Odběr vody v našem skiareálu probíhá v řádně zkolaudovaných retenčních nádržích. Bohužel jedno ze tří vodoprávních povolení mělo v době kontroly propadlou platnost. Tento nedostatek byl ihned odstraněn," uvedla Hoffmannová.

Společnost Skiareál Klínovec, která provozuje jeden z největších lyžařských areálů v Krušných Horách, čelí víc než milionové pokutě za odběr vody bez platného povolení. Zákon o vodách porušovala podle ČIŽP od listopadu 2014 do loňského září. Z nádrže Háj 1 na vodním toku Bílá voda za tu dobu podle inspekce odčerpala téměř 98 tisíc metrů krychlových.

Inspektoři také zjistili nedodržení minimálního zůstatkového průtoku ve vodním toku pod nádrží Háj 2. Proti rozhodnutí inspekce se firma neodvolala, koncem letošního února tak nabylo právní moci.

zdroj: ČTK
Spustit audio