Kladruby ožijí pouťovým veselím. Bude se hledat i nejlepší buchta

12. srpen 2022 05:26, aktualizováno

Přípravy pouťových slavností v Kladrubech vrcholí. Po oba víkendové dny si návštěvníci užijí hudební program a různé netradiční soutěže. Chybět nebudou dřevorubecká a pivní klání ani soutěž o nejlepší buchtu. Na své si přijdou i děti.

Kladrubská pouť nabídne mimo jiného i bohatý hudební program. Návštěvníci si budou moci užít muziku různých žánrů v podání kapel jako Support Lesbiens, LUCIE Revival, Brutus, anebo třeba keltskou folk-punkovou partičku Cheers! a tradiční ska pod taktovkou Skavare. Na neděli je připraveno také country, ale i dechovka Chodovarka.

Nebudou chybět ani soutěže a klání. Na své si přijdou fanoušci fotbalu, kteří mohou v sobotu přijít fandit na zápas TJ Kladruby proti TJ Sokol Pňovany. Pouť tradičně doprovází chovatelská výstava na Sulanově statku. Ta vyvrcholí v neděli vyhlášením soutěže o nejlepší zvíře výstavy.

Ochutnávači rozhodnou, kdo upekl nejlepší buchtu

Další soutěže se budou konat na náměstí. Zájemci se budou moci utkat v pivních a dřevorubeckých soubojích. „Hlavní soutěží celého pouťového programu je soutěž O nejlepší kladrubskou buchtu, která se uskuteční v neděli. Od 10 do 12 hodin může každý do muzea přinést jakoukoli sladkou, slanou, pečenou nebo nepečenou buchtu. Od 12 do 18 hodin budou lidé ochutnávat a hlasovat, která je nejlepší,“ uvedl místostarosta Kladrub Matěj Havránek. V 18:30 se pak na náměstí vyhlásí, čí buchta je ta nejlepší.

Na své přijdou i děti. Mimo kolotočů a atrakcí pro ně bude celý víkend fungovat dětská zóna se soutěžními stanovišti, tvořivá dílna i zóna s trampolínkami. Uskuteční se také vystoupení Culinky, při kterém si děti užijí její tancohrátky.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio