Kempy v Karlovarském kraji sčítají ztráty za letošní sezonu. Někde pomohli čeští turisté, jinde omezí investice v příštím roce

29. září 2020 13:00

Letošní turistickou sezonu na jaře zásadně ovlivnila koronavirová pandemie. Nejen že oddálila otevření rekreačních zařízení a kempů, ale také omezila příjezd zahraniční klientely.

Některým provozovatelům v Karlovarském kraji se podařilo ztráty z jara dohnat navýšením kapacit areálů během letních měsíců, jinde počítají se ztrátami příjmů až 30 procent. Během hlavních prázdnin byl zaplněný například autokemp Dřenice na Chebsku. Podle majitele je to tak ale každý rok a ztráty se nedají dohnat.

„Květen a červen jsem musel odepsat kvůli viru. U nás se to naplnilo 10. července. Zůstalo to plné až do konce srpna. Ty dva měsíce jsou standardně plné, takže ten propad nemůžeme nijak dohnat,“ řekl majitel autokempu Karel Houška.

Například v Beachcampu v Nové Roli na Karlovarsku letos zahraniční klientelu nahradili čeští turisté. „Stanaři čeští i ti co byli v chatkách částečně vynahradili to jaro, kdy jsme měli úplně zavřeno,“ říká provozovatel Jiří Švec.         

Ztráty v letošní sezoně ovlivní například investice pro příští rok. Ceny zatím provozovatelé kempů měnit nechtějí.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio