Kedlubnová polévka. Půlhodinka u sporáku a máte skvělou zdravou pochoutku

Na této polévce si určitě pochutnáte. A zaručeně se stane, krom kedlubnového zelí, či zadělávaných kedlubnů, oblíbeným pokrmem vaší kuchyně.

Ingredience
  • 1 větší kedluben cca 350 g
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 – 3 brambory
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ocet, petrželka, sůl

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaný a na nudličky nakrájený kedluben. Chvilku podusíme. Pak zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, koření, osolíme a pod poličkou vaříme do měkka. To trvá cca 15 minut. Potom odstraníme koření a polévku zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou mouku, podle chuti můžeme okyselit octem. Krátce povaříme. Před podáváním polévku posypeme najemno nakrájenou petrželkou.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko