Kávu si správně objednejte až po dezertu. Radí Eva Filipová

Možná i vy občas řešíte v restauraci otázku, zda je v pořádku, abychom si společně se sladkým dezertem objednávali kávu nebo se dezert a káva objednávají zvlášť?

Káva se podle pravidel etikety vždy objednává až po dezertu. Ale samozřejmě se toto pravidlo může porušit v případě, že potřebujeme proces občerstvení urychlit a někdy nám to prostě a obyčejně více chutná. Ale pravidlo zní: nejprve dezert a potom káva.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová