Karlovými Vary zněly rytmy brazilských bubnů. Lázeňské centrum zaplnili akrobaté, masky a kejklíři

3. červen 2019 12:00

Dvanáctý ročník karlovarského karnevalu opět nabídl barevný průvod masek v doprovodu živé hudby a speciálního divadelního vystoupení. Kromě toho si ale návštěvníci mohli užít i další dvě akce.

Karlovarský karneval 2019

Trasa průvodu, který zaplnili profesionální umělci i amatéři, vedla přes třídu T. G. Masaryka, kolem hotelu Thermal a skončila na Mlýnské kolonádě. Během jeho cesty mohli návštěvníci také na nejrůznějších místech vidět pouliční divadelní představení. „Poprvé v historii karnevalu jsme vymysleli takzvané divadelní toulky. Na různých místech po Karlových Varech byla malá divadelní představení,“ uvedl organizátor karnevalu Martin Müller.

Letošní ročník byl mimořádný i tím, že jeho program byl spojený s Food festivalem a happeningem ZUŠ Open. Oblíbený Food festival měl být součástí oslav zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech. Kvůli špatnému počasí se ale město rozhodlo ho přesunout do programu karnevalu na první červnový víkend, vysvětlila primátorka Andrea Pfeffer-Ferklová: „My jsme Food festival nově spojili s karnevalem z toho důvodu, aby návštěvníci Karlových Varů měli ten program posunutý až do dlouhého odpoledne. A když nemají zrovna chuť ochutnávat dobroty, můžou se jít podívat na divadelní představení.“

Součástí Food festivalu, který letos ozvláštnil karneval, byl navíc Běh číšníků na kolonádě inspirovaný scénou z filmu Vrchní, prchni. V rámci akce ZUŠ Open rozmanitý sobotní program doprovázely hudební i taneční vystoupení základních uměleckých škol z Karlovarského kraje.

Poslechněte si reportáž z průvodu:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio