Karlovy Vary začnou s úpravami okolí Horního nádraží

Karlovy Vary začnou s úpravami prostranství před Horním nádražím. Práce navážou na dokončení lávky přes kolejiště nádraží a budou stát přes 28 milionů korun. Do července příštího roku se dnes zanedbané přednádraží výrazně promění.

„Celá realizace by měla probíhat ve třech etapách tak, aby bylo možné dál obsluhovat Horní nádraží jak autobusy, tak i zásobovat objekty drah. Bude vybudované nástupiště a přestupní stanice autobusů, parkoviště, kamerové body a zázemí pro zásobování stávajících budov," popsal náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Úpravy se dotknou nejen samotné plochy nádraží, ale i přístupových komunikací, a to jak pro pěší, tak i pro auta.

Od začátku týdne je v provozu nová lávka z nádraží na Růžový vrch. Město za ni zaplatilo zhruba 25 milionů korun. Nyní začne postupné rozebírání staré lávky, která by měla definitivně zmizet do konce srpna.

Nová lávka a revitalizace přednádraží navazují na stavbu nové nádražní budovy, která přišla na asi 96 milionů korun a rekonstrukci kolejiště Horního nádraží, která přijde na stovky milionů korun. Obě tyto investice hradí Správa železniční dopravní cesty.

zdroj: ČTK
Spustit audio