Karlovy Vary začnou odtahovat autovraky. Umožňuje to novelizace zákona

8. červenec 2020 09:00

Karlovy Vary řeší problém s autovraky. V současné době jich je po městě asi 50. Jejich odtažení nebylo v podstatě možné.

Jednodušší odtažení teď umožňuje novelizace zákona. Podle novely silničního zákona by měl mít vlastník komunikace možnost auto odtáhnout, pokud na výzvu nereaguje majitel vraku. Náklady by pak vlastník komunikace vymáhal po majiteli auta. Za vrak novela považuje vůz s minimálně šest měsíců propadlou technickou kontrolou.

Situace s parkováním je v současné době v Karlových Varech tristní. „V současné době to řešíme projektem doprava v klidu, který řeší, že je nedostatečná kapacita odstavných ploch pro rezidenty. Zákon jsme uvítali, jsme rádi, že vstoupí v platnost a na základě toho budeme moct minimalizovat počet vraků,“ řekl karlovarský radní Martin Dušek (ANO).

Město kvůli plánovaným odtahům autovraků rozšíří odstavné parkoviště v části Tuhnice. Jde o místo, které Dopravní podnik využívá pro odtahy aut. „Současné parkoviště to není schopné pojmout, takže budujeme nové odstavné parkoviště, které navazuje na to současné. Bude to zhruba v prostoru burzy,“ dodal Dušek s tím, že nové parkoviště bude zabezpečeno kamerovým systémem a zastíněným plotem.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio