Karlovy Vary už podruhé zažívají začátek prázdnin bez Mezinárodního filmového festivalu

1. červenec 2021 15:35

Na začátku prázdnin do Karlových Varů pravidelně přijížděli filmoví fanoušci na Mezinárodní filmový festival. Letos, v tuto dobu, ale zůstává město prakticky prázdné. V ulicích jsou jen lázeňští hosté. Po plakátech i hudebních podiích zůstávají prázdná místa.

Ulice plné baťůžkářu, filmové plakáty a podia pro hudební vystoupení – tak vypadalo pravidelně na začátku července centrum Karlových Varů. Jenomže už druhý rok je to kvůli epidemii koronaviru ve městě úplně jiné. Červený koberec pro filmové hvězdy tam nenajdete, stejně jako různé upoutávky na filmy. Procházejí se tam jenom lázeňští hosté. I tak ale někteří z nich na tradiční festivalovou akci vzpomínají.

„Na festival chodím pravidelně už několik let. Strašně mě to baví. Procházíme uličkami v centru Karlových Varů. Vždycky to tady vypadalo úplně jinak, byl tady červený koberec, byly tady informační cedule,“ vzpomíná Petra z Kynšperku nad Ohří. Vždy touhle dobou lidé už čekali dlouhé fronty na vstupenky ve vestibulu hotelu Thermal a po městě se pohybovaly davy lidí.

Karlovarská filmová přehlídka by se letos kvůli pandemii koronaviru měla uskutečnit na konci letních prázdnin. Zahajovacím filmem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude 20. srpna světová premiéra filmu Davida Ondříčka Zátopek.

Podrobnosti uslyšíte v reportáži. Poslechněte si!

Spustit audio

Související