Karlovy Vary uvažují o informačních tabulkách na významných budovách

4. červen 2009
Tento pořad

Město Karlovy Vary chce do budoucna označit všechny významné historické budovy informačními tabulkami. V současné době se to týká zhruba 22 objektů. Už na podzim bude rada města vybírat z grafických návrhů podobu tabulí. Jak prozradil Andree Strohmaierové primátor Werner Hauptmann, návštěvníci města tak budou mít zcela přesné informace, o jakou budovu jde a čím je významná.

Do konce příštího roku bude označeno zhruba 20 až 30 objektů, jejichž seznam právě vzniká. Mezi objekty, které vybírají karlovarští historici, je například městské divadlo, galerie umění nebo Poštovní dvůr. Některé z nich patří městu, jiné jsou v soukromých rukách. Proto ještě čeká magistrát jednání s jejich vlastníky, aby umístění tabulek povolili.

Logo

Aby se zamezilo případným krádežím a snížily náklady na pořízení tabulek, budou patrně zhotoveny z patinovaného plastu v barvě bronzu. Informace na nich budou v češtině a v angličtině. Náklady na zhotovení jedné tabulky se mají pohybovat kolem 250 korun. Osazeny na objektech budou do konce příštího roku.

Spustit audio