Karlovy Vary připravují dendrologickou stezku údolím řeky Teplé

14. listopad 2012

Karlovy Vary připravují dendrologickou stezku, která provede návštěvníky po nejzajímavějších místech v lázeňských a městských parcích podél údolí řeky Teplé.

Náklady na její vytvoření jsou předpokládány ve výši sedm milionů korun, z toho by mohla představovat až 75 procent dotace, o kterou bude radnice usilovat. Stezka s přibližně osmi zastávkami provede turisty od Smetanových sadů až po park kolem letního kina.

Nejvíce peněz si při přípravě stezky vyžádají odborné zásahy do zeleně. Menší díl finančních nákladů připadne na vytvoření informačního systému, který seznámí zájemce na jednotlivých stanovištích se zajímavými rostlinami v parcích a historií místa. Největších změn by měl doznat park u letního kina.

Vytvoření dendrologické stezky nebude jediným zásahem do zeleně, se kterým v budoucnu magistrát počítá. Na dva roky je naplánovaná revitalizace zeleně v areálu hřbitova v městské části Drahovice. Posouzen tu byl stav téměř 500 stromů. Z nich je asi desetina určena kvůli špatnému stavu k pokácení. Dalších 200 stromů na hřbitově čeká prořezání.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio