Karlovy Vary posílil obránce Pulpán a útočníci Redlich, Machač i Hladonik

4. květen 2020 10:30

Hokejový obránce Lukáš Pulpán bude po skončení angažmá v Plzni působit v extralize v barvách Karlových Varů. Čtyřiatřicetiletý hráč podepsal s Energií dvouletou smlouvu. Z Kladna se na západ Čech přesunou útočníci Tomáš Redlich a Patrik Machač, kteří podepsali roční smlouvy.

Pulpán opouští Plzeň po šesti sezonách. V extralize, kterou hrál také za Chomutov, si ve 461 zápasech připsal 132 bodů za 29 branek a 103 asistencí. Do Karlových Varů se přesunula i kladenská dvojice Redlich - Machač. Sedmadvacetiletý Redlich spojil doposud celou seniorskou kariéru s Kladnem, jen v sezoně 2018/19 odehrál zápas za Mladou Boleslav. V minulém ročníku odehrál za Rytíře 51 zápasů, ve kterých vstřelil devět branek a přidal sedm asistencí.

O rok mladší Machač je také kladenským odchovancem. V juniorském věku působil dvě sezony v zámoří, od roku 2013 hraje za Kladno.

Hokejový útočník Hladonik míří do Energie z Třince

Další novou posilou Energie je hokejový útočník Jan Hladonik. Ten se v extralize stěhuje do Karlových Varů z Třince. Dvacetiletý odchovanec Ocelářů, který v uplynulé sezoně nastupoval i v prvoligovém Frýdku-Místku, podepsal s Energií roční smlouvu.

V minulém ročníku sehrál Hladonik za Třinec 19 zápasů a nebodoval. V 28 duelech za Frýdek-Místek si připsal 25 bodů za 13 gólů a 12 asistencí. V extralize má dohromady na kontě 39 utkání a jednu přihrávku. V sezoně 2017/18 působil v zámořské juniorské QMJHL v celku Blainville-Boisbriand Armada.

V klubu zůstává útočník Jiří Černoch, který bude i v nadcházejícím ročníku hostovat z pražské Sparty

Třiadvacetiletý Černoch má na kontě v extralize ze 177 zápasů 35 bodů za 21 branek a 14 asistencí. Do Karlových Varů přišel v polovině listopadu a v 29 duelech nasbíral 12 bodů za pět gólů a sedm asistencí.

„V závěru poslední sezony patřil mezi klíčové hráče týmu a naše nejlepší dva centry. Věříme, že na svoje výkony naváže i v nadcházející sezoně," prohlásil trenér Martin Pešout. „Sparta na mě neuplatnila opci a tak jsem té nabídky rád využil. Chtěl jsem v mužstvu zůstat," uvedl Černoch.

Pokračovat nebudou Polák, Rachůnek, Gríger, Eminger a Mykiska

V karlovarském hokejovém klubu naopak končí po necelé sezoně zkušený útočník Vojtěch Polák, který se s vedením nedohodl na nové smlouvě. V týmu nebudou pokračovat ani Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem, ani obránci Vladimír Eminger a Dalimil Mikyska.

Čtyřiatřicetiletý Polák se do mateřského klubu vrátil loni v říjnu po sedmi letech a v 38 extraligových zápasech nasbíral 12 gólů a devět asistencí. Energii pomohl k první účast v play off po devíti letech, vyřazovací část však byla kvůli pandemii předčasně ukončena.

V minulých sezonách Polák působil v KHL. Hrál i ve Švýcarsku a ve Finsku. Na kontě má také pět zápasů v NHL za Dallas. V extralize nastupoval rovněž za Spartu, Jihlavu, Chomutov a Třinec, s kterým získal v roce 2011 titul.

Rachůnek s Grígerem už v únoru vedení Karlových Varů oznámili, že smlouvy neprodlouží. Oba se přesouvají k libereckým Bílým tygrům.

Eminger přijal německé občanství a podepsal smlouvu s Bremerhavenem. Mikyska se vrací z hostování do Komety Brno.

Loučí se rovněž dlouholetý kustod

Ke změnám dochází také v realizačním týmu Energie, kdy z důvodu úsporných opatření je snížen počet jeho členů ze tří na dva. Dále budou pokračovat masér a kustod David Merc a vedoucí týmu Radim Knápek. Vojtěch Polák starší, který funkci kustoda u A-týmu vykonával pečlivě a svědomitě téměř dvě desítky let, v letošním roce dosáhl důchodového věku. Vedení klubu mu poděkovalo za jeho věrné služby a popřálo mnoho radosti do další životní etapy.

Energetici dnes zahajují letní přípravu

Karlovarští hokejisté zahájí už v pondělí přípravu na novou extraligovou sezonu. Svěřence Martina Pešouta čeká celkem osmitýdenní dril, během kterého budou nabírat fyzickou kondici.

Už se všemi posilami vyběhnou hráči devátého týmu loňské základní části k úvodnímu tréninku. Tým bude z důvodů vládních nařízení rozdělen do početně omezených skupin, které se budou na připravených venkovních sportovištích střídat tak, aby se hráči nepotkávali. Během letní přípravy, která skončí v pátek 26. června, absolvují energetici tradiční kombinaci tréninků zaměřených na sílu či rychlost. Pokud to situace dovolí, zamíří kromě venkovních sportovišť i do posilovny či do bazénu.

Individuální příprava byla umožněna obránci Dominiku Graňákovi, později se do tréninku zapojí také obránce Matěj Stříteský, jenž začal s tréninkem s vlastním kondičním trenérem již dříve.

Letní přípravu zakončí energetici v pátek 26. června, k prvnímu tréninku na ledě se sejdou v pondělí 27. července v KV Areně. Úvodní utkání nového extraligového ročníku pak přijde na řadu v pátek 18. září, kdy Energie na svém ledě přivítá Mladou Boleslav.

AKTUÁLNÍ KÁDR HC ENERGIE

Brankáři: Jan Bednář, Patrik Hamrla, Adam Horák, Jakub Kašpar, Filip Novotný

Obránci: Dominik Graňák, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan, Matěj Stříteský, Ondřej Šafář, Petr Šenkeřík, David Tureček, Martin Weinhold

Útočníci: Lukáš Adámek, Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Petr Koblasa, Martin Kohout, Tomáš Křehlík, Adam Křemen, Patrik Machač, Tomáš Mikúš, David Novotný, Martin Osmík, Tomáš Redlich, Petr Rozhon, Václav Skuhravý, Otakar Šik, Tomáš Vildumetz, Tomáš Vondráček, Matěj Zabloudil

autor: Radim Jehlík | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , HC Energie Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio