Karlovy Vary pokračují v rekonstrukcích městských částí. Stavby za desítky milionů korun pokračují i během festivalu

1. červenec 2019 12:00

Úpravy přednádražního prostoru nebo oprava Koptova mostu. I to jsou rozpracované stavby v Karlových Varech, na které narazí návštěvníci filmového festivalu. Práce na nich pokračují i během kulturní události. 

Po čtyřech letech oficiálně skončila modernizace Horního nádraží v Karlových Varech

Před a po

Už dva roky slouží cestujícím v Karlových Varech moderní staniční budova na Horním nádraží. Oficiálně ale její rekonstrukci ukončí Správa železniční dopravní cesty až dnes. Úpravy nástupiště a kolejiště totiž skončily teprve nedávno. Nyní na dokončení čekají ještě práce v okolí.

Mezi rozestavěná místa v Karlových Varech patří například prostor před železniční budovou Horního nádraží. Úpravy těchto prostor má na starosti město Karlovy Vary. „Teď se dělají finální povrchové úpravy. Vidíte, že se zde asfaltuje. Budou se už dodělávat pouze pokládky dlažeb, stožáry na veřejné osvětlení a podobně,“ řekl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Bursík. Po kompletní rekonstrukci okolí bude před Horním nádražím zcela nový autobusový terminál a parkoviště.

Cestou z Horního nádraží narazí návštěvníci města na rekonstrukci Koptova mostu. Kvůli bezpečnosti je celá stavba ohraničená pletivovým plotem. Na mostě bude nová geometrie a celkově bude řešený jinak, hlavním požadavkem jeho rekonstrukce bylo totiž zvýšení bezpečnosti. Bude zde ostrůvek a dva pruhy. Úpravy přednádražních prostor a opravu Koptova mostu chce město dokončit během letních prázdnin.

Stejně tak by měla být dokončena spojnice z Růžového vrchu do Sedlece. Podél chodníku zde bude vybudované nové osvětlení. V závěru dojde také na parkové úpravy a výsadbu nových stromů, které nahradí pokácené dřeviny.

Jedinou rekonstrukcí, která se z důvodu konání mezinárodního filmového festivalu přerušila, je ta v Moravské a Hynaisově ulici. „S provozovateli hotelů v blízkém okolí jsme se domluvili, že během festivalu bude klid, aby hosté nebyli nijak omezovaní. Až skončí festival, bude na řadě spodní část,“ vysvětlil Bursík. Součástí těchto oprav je nové odvodnění, výměna povrchu vozovky, zvýšení chodníků i posunutí zárubní zdi.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio