Karlovy Vary napotřetí vybraly dodavatele opravy střechy kina Čas

10. prosinec 2018 10:00

Karlovy Vary napotřetí vybraly dodavatele opravy střechy nad kinem Čas. O rekonstrukci se město snaží déle než rok. Stát bude 2,3 milionu korun a provádět se bude zřejmě na jaře.

„Zakázku vyhrála společnost Sova stavební za 2,3 milionu korun bez DPH. Nabídka se o několik tisíc vešla do rozpočtové ceny,“ uvedla náměstkyně primátorky Karlových Varů Hana Zemanová.

V letošním roce hledalo město dodavatele na opravu střechy už dvakrát. Nejprve nebyl vůbec zájem, pak zase jediná nabídka překročila rozpočtované náklady.

Stav střechy kina je nevyhovující už delší dobu. Nájemce si na zatékání stěžuje asi dva roky. Kromě kina voda zatéká i do vedlejší budovy soukromé vysoké školy.

V minulých letech město do kina Čas investovalo hlavně do vnitřního vybavení, vzduchotechniky nebo nových sedaček. Další peníze šly na moderní promítací technologie.

V Karlových Varech fungují v současné době dvě celoroční kina, vedle kina Čas je to ještě Drahomíra. V době filmového festivalu se ale počet promítacích sálů navýší o dalších více než deset.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio