Karlovy Vary na červeném koberci přivítají další hollywoodskou hvězdu

8. červenec 2022 08:35

Během předposledního dne Mezinárodního filmového festivalu se fanoušci poprvé uvidí s americkým hercem Beniciem del Toro. Ten v poledne uvede ve Velkém sále hotelu Thermal film Traffic – nadvláda gangů, který mu vynesl Oscara.

Diváky pozdraví při příjezdu na červený koberec a po projekci se zúčastní besedy. Druhá hvězda festivalu, australský herec Geoffrey Rush uvede odpoledne v divadle film Quills - Perem markýze de Sade.

Rush si návštěvníky festivalu získal svou přirozeností, občasným prohozením českého slova nebo vzpomínáním na natáčení na Barrandově nebo na večeři s britskou královnou; fanoušci mu v den příjezdu hromadně blahopřáli k jeho narozeninám, které právě na ten den připadly.

Brooklynský režisér a scenárista Tim Sutton přivezl na festival svůj poslední film Ve znamení býka, ve kterém hlavní postavu ztvárňuje současná hvězda rapové scény Machine Gun Kelly. Sutton patří mezi nejzajímavější nezávislé tvůrce současnosti, natočil sedm celovečerních filmů, které spojuje observační styl a důraz na atmosféru. V pátek odpoledne se zúčastní debaty KVIFF Talk, kterou s ním povede český režisér a publicista Šimon Holý.

V 17:00 uvede ve Velkém sále hotelu Thermal Bolek Polívka film Zapomenuté světlo. Polívka stejně jako Benicio del Toro převezmou v sobotu Cenu prezidenta festivalu, Geoffrey Rush dostane Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio