Karlovy Vary mají novou smlouvu s pořadatelem filmového festivalu

23. leden 2020 12:00

Město Karlovy Vary se dohodlo na nové podobě smlouvy se společností Film Servis Festival Karlovy Vary a. s., která zajišťuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Pořadatelé přehlídky si některé služby budou muset zajistit sami, zatímco dosud je hradilo město.

„Nadace filmového festivalu a Film Servis se dohodly na změnách, které by měly být platné po odsouhlasení zastupitelstvem a měly by trvat tři roky. Změny spočívají v tom, že by festival měl hradit náklady například se zřizováním festivalových linek, odpad a úklid a také by měl platit za veškeré zábory ploch," řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Náklady na bezplatné autobusové linky v době festivalu i náklady na úklid a svoz odpadků dosud hradilo město. Podle primátorky to stálo asi 2,5 milionu korun nad rámec osmimilionové dotace, kterou město filmový festival každoročně podporuje.

Nadace Film-Festival Karlovy Vary má dva zakladatele, město Karlovy Vary a Grandhotel Pupp. Nová smlouva obsahuje i stanovení, že v případě změny ve vlastnictví některého účastníka smlouvy bude muset být smlouva podepsána znovu.

Předešlá smlouva s pořadateli festivalu trvala deset let a vypršela na konci loňského roku. Podle primátorky bylo nutné v nové smlouvě vztahy částečně upravit a narovnat a, jak řekla, Film Servis Festival městu po jednání nakonec vyšel vstříc.

Mezinárodní filmový festival je největší kulturní a společenskou akcí nejen v Karlových Varech, ale i Karlovarském kraji a patří mezi nejvýznamnější akce v celé České republice.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio