Karlovy Vary letos zahájí opravy komunikace a svahu v Bezručově ulici

Karlovy Vary opraví letos svah a silnici v části Bezručovy ulice. Svah pod silnicí postupně ujíždí a je nutné sanovat i skalní masiv nad ní. Rekonstrukce částečně zkomplikuje i dopravu na silnici, která spojuje administrativní centrum města s lázeňskou čtvrtí.

Bezručova ulice a navazující ulice Na Vyhlídce jsou hlavní spojnicí obou částí města, jezdí po nich i městská hromadná doprava. Část Bezručovy je ale ve velmi špatném stavu. „Je to úsek od křižovatky s ulicí Havlíčkovou k bývalému Jaru. Je to takové esíčko, kde nyní dochází k posunu. Bude se tam dělat nová opěra, která bude držet komunikaci, a komunikace samotná. A nad tou komunikací směrem k hřbitovu se bude dělat stabilizace dvou skalních masivů tak, aby byl stabilizovaný svah,“ popsal náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Na opravu komunikace by pak měly navazovat i úpravy zeleně pod silnicí, které udělá Správa lázeňských parků v samostatné zakázce. Podle Bursíka by práce na rekonstrukci části Bezručovy ulice měly začít zřejmě v dubnu a oprava by měla trvat do listopadu. Odhadované náklady jsou zhruba 40 milionů korun.

Protože jde o frekventovanou silnici, nebude ji asi možné uzavřít po dobu stavebních prací zcela. Počítá se proto s tím, že zůstane průjezdná polovina silnice v jednom směru, přičemž v opačném směru bude nařízena objížďka.

Karlovy Vary se obvykle snaží, aby se zásadní stavební práce vyhnuly termínu konání Mezinárodního filmového festivalu na počátku července. Nicméně letos budou některá dopravní omezení i v době festivalu. Kromě Bezručovy ulice bude omezena doprava i u hotelu Pupp, kde město bude instalovat nový Festivalový most.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio