Karlovy Vary letos prověří stav dvou hlavních mostů ve městě

14. březen 2019 12:00

Karlovy Vary letos podrobí diagnostice dva významné mosty, Dvorský a Chebský. Stav obou mostů už není dobrý a budou potřebovat rekonstrukci. 

U Dvorského mostu ale musí město počkat, než stát postaví nový most v Doubí. „V letošním roce se na Dvorském mostě provede diagnostika a bude se dělat spíše kosmetická oprava, aby v rámci toho roku byl jeho stav přijatelný,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík.

Poškození Doubského mostu je velmi rozsáhlé, nahradí ho nová konstrukce

Doubský most v Karlových Varech.

Už téměř rok je uzavřený Doubský most v Karlových Varech. Důležitou spojnici na výpadovce na Plzeň mělo Ředitelství silnic a dálnic opravit do podzimu loňského roku.

Z důvodu uzavření Doubského mostu vede objížďka na trase Karlovy Vary - Plzeň z velké části právě po Dvorském mostě. Proto město jeho rekonstrukci musí zatím odložit. Ještě před jeho rekonstrukcí ale přijde na řadu oprava menšího mostu v ulici Kapt. Jaroše, která se ale provede v rámci reklamace.

Chebský most, který je zároveň kulturní památkou, také čeká v nejbližších letech rekonstrukce. Jeho stav by měla letos zajistit podrobná diagnostika. Napoprvé se ale městu nepodařilo dodavatele vybrat. Podle Bursíka tak bude vypsána zakázka na zpracování diagnostiky znovu, jen se místo pětiměsíční lhůty na zpracování prodlouží termín dodání na osm měsíců. „Vzhledem k tomu, co se děje s mosty v celé České republice, je nyní těžké sehnat firmu, která by průzkum provedla,“ dodal Bursík.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio