Karlovy Vary dokončily další část revitalizace Staré Role

27. prosinec 2015

Karlovy Vary dokončily obnovu další části čtvrti Stará Role. V bloku kolem ulic Janáčkova a Fibichova město upravilo parkovací místa, chodníky, zeleň a vzniklo zde i nové hřiště. Celkové náklady dosáhly 12 milionů korun.

„Předtím tady byl zmatek. Auta stála, kde chtěla, a kdyby sem měla přijet záchranka nebo hasiči, měli by problém. Silnice se proto rozšířily, upravilo se parkování tak, aby to vyhovovalo normám i požadavkům lidí," řekl náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Práce začaly v březnu letošního roku. Úpravou značení se podařilo zvýšit počet parkovacích míst na 152 a devět stání pro invalidy. V lokalitě byly také vysázeny stovky keřů a stromů. Na přání obyvatel také vzniknul protihlukový val mezi domy a hlavní silnicí.

Revitalizace Janáčkovy a Fibichovy ulice jsou jednou z posledních akcí, kdy město investovalo do Staré Role v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Karlovy Vary.

Celkem magistrát do úprav domů a veřejných prostranství v největší karlovarské čtvrti dalo za poslední roky téměř 200 milionů korun. V dlouho zanedbávané části města žije zhruba 12 tisíc lidí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio