Karlovy Vary chystají kampaň na podporu turismu ve městě. Obnova lázeňství bude složitější

29. duben 2020 09:15

Karlovy Vary chtějí podpořit turismus, který ve městě ochromila pandemie koronaviru. Infocentrum se proto zaměřuje na kampaň s názvem Karlovy Vary – město zážitků.

Karlovy Vary chtějí lákat české turisty, včetně rodin s dětmi. Češi by mohli pomoci zachránit hotely, které kvůli koronaviru přišly o všechny klienty. Obnova lázeňství, které je postižené stejně, ale bude podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) mnohem složitější.

Karlovarské lázeňské hotely dosud spoléhaly hlavně na zahraniční samoplátce. Cizinci ale za současné pandemie koronaviru přijet nemohou a ani není jasné, kdy by se mohli zase vracet. „Vzhledem k tomu, že se lázeňství nenastartuje rychle, tak teď jako první budeme cílit na podporu cestovního ruchu. Cestovní ruch pro nás znamená lidi, kteří přijedou za odpočinkem na krátkodobé pobyty nebo dlouhodobé pobyty v rámci prázdnin. Budeme cílit na to, že budeme chtít dostat lidi ven, doteď se starali o své děti a byli zavření doma,“ řekla primátorka.

Poukázky pro rodiny s dětmi

Městské infocentrum připravilo návrh voucherů v hodnotě 1000, 2500 a 5000 korun podle délky pobytu. Do nich by mělo město investovat 30 milionů korun. Podle odhadů by v případě zájmu vouchery mohly vytvořit tržby až 150 milionů korun. Jednou z hlavních cílových skupin by měly být i rodiny s dětmi.

Město chce připravit jakési příměstské tábory, které by pro návštěvníky s dětmi byly zdarma. Rodiny by tak mohly přijet i na týdenní pobyt a o děti by se během dne město postaralo. Vouchery by tak měly být cestou, jak místo sanace nákladů hotelů podpořit spotřebu. Kampaň na podporu příjezdu českých klientů by měla začít buď už v průběhu května, nebo v červnu. Město chce lákat na sport, přírodu, ale i na lázeňské procedury, které lidem mohou pomoci zlepšit imunitu a zdraví.

autor: nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související