Karlovarští hokejisté přestříleli Litvínov, udělali další krok k záchraně před baráží

18. březen 2019 10:00

V pátek (15.3.) se v pardubické aréně Energii nedařilo a prohrála rozdílem čtyř branek. Zato v nedělním duelu na ledě Litvínova nasázela soupeři hned šest branek, nakročila tak k záchraně před baráží.

Až v rámci play-out se energetikům podařilo letos poprvé porazit své rivaly z Litvínova. A tříbodová výhra přišla v pravý čas, šance Západočechů na klidný závěr sezóny bez baráže opět významně vzrostly. Na ZS Ivana Hlinky bylo skóre dlouho těsné.

První dvacetiminutovka skončila bez gólu. Po minutě druhého dějství se podařilo Energii skórovat, Mikúš přihrál zpoza brány Romanu Vlachovi, který z předbrankového prostoru střelou z první neminul. Ovšem Litvínov se nenechal zaskočit a odpověděl po sedmatřiceti sekundách. Petr Jánský zavěsil kotouč z pravé strany pod víko Bednářovy klece a vyrovnal.

Ondřej Beránek dostal puk zblízka mezi Petráskovy betony. Chvíli po přechodu do druhé poloviny prostřední periody ale Verva znovu srovnala. Jakub Petružálek obdržel přihrávku od Myšáka, dostal se do úniku a trefil se nad beton Jana Bednáře. Po dvou minutách ale Energie přidala v přestřelce další gól, Havelka chybně rozehrál, puku se zmocnil Dávid Gríger, který pak pěknou kličkou překonal Petráska. Druhá třetina skončila za stavu 2:3.

Karlovarští definitivně rozhodli ve třetí třetině

Čtvrtou brankovou akci hostů ve 44. minutě načal Eminger, když vysunul Tomáše Mikúše do pásma a ten se pak pěkně z pravého kruhu trefil ke vzdálenější tyči. O tři minuty později se trefil i litvínovský odchovanec v karlovarských službách Jakub Černý, a Energie šla do tříbrankového vedení.

Na 6:2 pro hosty zvýšil kapitán Václav Skuhravý po Emingerově nahození, které doslova dotlačil do brány. Šest minut před koncem ještě vstřelili domácí branku, Jan Ščotka přízemní střelou prostřelil, vše co mu stálo v cestě. Ani jeden z týmů pak nedokázal změnit skóre, Energie si z Litvínova odvezla cenné tři body.

O osudu Energie by mohlo být brzy známo. Už v úterý 19. března sehrají karlovarští hokejisté na domácí půdě další kolo play-out. Znovu se postaví Litvínovu. V případě, že Energie získá plný počet bodů, vyhne se baráži. Utkání startuje v 17.30.

autor: nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio