Karlovarští celníci zajistili během prázdnin drogy v hodnotě téměř 800 tisíc korun

5. září 2019 10:30

Celníci v Karlovarském kraji pokračují v kontrolách přeshraniční přepravy. Ve spolupráci s německými kolegy zajistili při poštovních i silničních kontrolách od června do srpna drogy za téměř 800 tisíc korun.

Celníci z Čech a Německa provádějí společné kontroly střídavě na území obou států. Kontrolují vozy na silnicích, přepravu ve vlacích, okolí tržnic i zásilky na poště. Při kontrolách jim pravidelně pomáhají také služební psi vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

Od června do srpna letošního roku zajistili celníci v příhraničí drogy za téměř 800 tisíc korun. Jak uvedla zástupkyně mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková, alarmující je nejen zajištěné množství drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála jejich druhů.

V devadesáti případech objevili celníci téměř 450 tablet extáze, 200 gramů marihuany, 190 gramů pervitinu, bezmála 130 tablet LSD, 95 gramů amfetaminu, několik gramů kokainu, hašiše a lysohlávek.

Přeprava jakéhokoliv množství omamných nebo psychotropních látek je trestným činem, případy tak byly předány k dalšímu řízení. V kontrolách budou celníci v oblasti česko-německé hranice na Karlovarsku pokračovat i nadále.

autoři: Dana Jelínková , nkr | zdroje: Celní úřad pro Karlovarský kraj , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio