Karlovarští Bád Boys připravili vánoční rock´n´roll

11. prosinec 2019 07:20

Malá regionální kapela nadšených muzikantů s názvem Bád Boys má teď v prosinci napilno. Společně s kvintetem dětských zpěvaček Berušky a dětskými sbory plní náměstí i sály při svých vánočních koncertech po celém Karlovarském kraji.

Skupinu Bád Boys tvoří kontrabasista Karel Soukup, na cajon hraje Zdeněk Povolný. Dalším členem je kytarista, harmonikář a zpěvák Boleslav Vald, na druhou kytaru hraje a zpívá Josef Šorfa, ten je zároveň i lídrem skupiny.

Bád Boys vznikli před třemi lety, ale každý z muzikantů má za sebou nějaké zkušenosti z jiných kapel. „Náš repertoár je dřevní rock 60.–70. let. Většina česky zpívaných skladeb jsou naše vlastní,“ říká Josef Šorfa.

Malá regionální kapela nadšených muzikantů s názvem Bad Boys má teď v prosinci na pilno. Společně s kvintetem dětských zpěvaček Berušky a dětskými sbory plní náměstí i sály při svých vánočních koncertech po celém Karlovarském kraji

Na vánočních koncertech je doprovází nejen kvintet Berušky, ale i děti z místních škol. „Pro nás je dobré, že si zahrajeme ve velkém počtu a děti si zase rády zazpívají koledy s kapelou v trochu rockovějším duchu,“ doplňuje Josef Šorfa s tím, že mají také zbrusu novou skladbu s názvem Rock´n´roll vánoční.

Karlovarskou skupinu Bád Boys si můžete poslechnout například v sobotu 14. prosince od 14 hodin ve Vánočním domě v Karlových Varech nebo v neděli 15. prosince na vánočních trzích v Chebu.

autor: Jana Strejčková | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio