Karlovarský kraj zprovoznil první velkokapacitní centrum. Za den je schopné naočkovat až 1000 lidí

2. březen 2021 15:30

Karlovarský kraj má od pondělí první velkokapacitní očkovací centrum. Je v KV Areně. První den dostalo vakcínu kolem 150 lidí. Pokud bude mít kraj dostatek vakcín, může být v centru očkovaných denně až 1000 zájemců.

Kontrola u lékaře, očkování a pak pobyt v čekárně – v karlovarské KV Areně funguje první velkokapacitní očkovací centrum v kraji. Nahradilo centrum v nemocnici. Chvílemi se před hlavním vchodem tvořily krátké fronty. V pondělí dostalo vakcínu kolem 150 lidí.

„Na začátku byl nápor. Lidé přišli pro jistotu dříve, takže jsme i dřív otevřeli. Teď máme záměrně na první dny pozváno relativně málo klientů, abychom ten provoz případně upravili. Samozřejmě až ten reálný provoz ukáže tu zátěž,“ řekl krajský zastupitel Josef März (VOK).

Čtěte také

Už od středy by mělo očkovací centrum rozšířit provozní dobu. „Počítáme, že budeme rozšiřovat provozní dobu a navyšovat kapacitu tak, jak dochází vakcíny,“ dodal März. V závislosti na počtu dodaných vakcín bude Karlovarský kraj otevírat také další velkokapacitní očkovací centra.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio