Karlovarský kraj zahájil přestavbu nebezpečné křižovatky ve Velké Hleďsebi

19. červenec 2019 12:00

Vyšší bezpečnost pro chodce a dodržování povolené rychlosti vozidel. To by měla přinést nová okružní křižovatka ve Velké Hleďsebi u Mariánských Lázní. Rozsáhlou přestavbu financuje Karlovarský kraj.

Stávající křižovatka byla značně nepřehledná. Jak potvrdila starostka obce Jaroslava Brožová Laupertová, na místě byly časté dopravní nehody. Situace by se tak měla ještě letos díky nové bezpečnější křižovatce změnit.

Od čtvrtka 18. 7. na stavbě pracuje těžká technika a provoz je ze všech směrů řízený semafory. Podle náměstka hejtmanky Martina Hurajčíka by měly být práce hotovy do konce října. Podílí se na tom nejen Krajská správa a údržba silnic, ale i samotná obec Velká Hleďsebe, která financuje úpravy v okolí. Konkrétně v přilehlých ulicích, kde vybuduje nové chodníky, veřejné osvětlení i parkovací místa.

Celkové náklady činí necelých 18 milionů korun včetně DPH. Více než 12 milionů korun z toho uhradí státní fond dopravní infrastruktury. Obec pak přispěje částkou zhruba pět a půl milionu korun.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio