Karlovarský kraj vypraví na letní olympiádu dětí a mládeže 140 sportovců

13. červen 2015

Mladí atleti, cyklisté nebo střelci budou letos hájit barvy našeho regionu na Hrách VII. letní olympiády dětí a mládeže v Plzni. Akce s celorepublikovou účastí se uskuteční od 14. do 19. června.

Své síly změří všichni sportovci v 18 disciplínách, součástí her jsou ale také dvě doprovodné soutěže – psaní na klávesnici a fotografická korespondenční soutěž.

„Výprava Karlovarského kraje čítá celkem 168 členů, tedy sportovců a trenérů. Největší ambice má náš kraj ve sportovní střelbě, cyklistice a v orientačním běhu. Ve sportu velmi záleží na štěstí a momentální kondici, proto budeme velice rádi, když se dočkáme úspěchu i v dalších disciplínách,“ uvedl krajský radní Edmund Janisch.

Čestnou úlohu vlajkonoše výpravy přijal nohejbalista Jan Wanke, oddílový hráč extraligového klubu SK Liapor Witte Karlovy Vary, který je zároveň reprezentantem ČR.

Karlovarský kraj jako každoročně podpořil přípravu sportovců v rámci příspěvků na sport a volný čas dětí a mládeže. „Sportovcům navíc kraj nechal tradičně ušít jednotné sportovní soupravy, letos v kombinaci černé, modré a bílé barvy. Na zajištění reprezentace na olympiádě jsme vynaložili zhruba 1,3 milionu korun,“ vyčíslil Pavel Kubeček z odboru školství.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiády se konají každoročně, střídá se jejich letní a zimní podoba. Během olympiád se mladí sportovci pravidelně setkávají s celosvětově známými a úspěšnými sportovními osobnostmi.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio