Karlovarský kraj rozdělí šest milionů korun pro tři lázeňská města zapsaná na seznam UNESCO

11. květen 2022 12:05

Karlovarský kraj podpoří města, která jsou od loňského roku zapsaná na seznamu UNESCO. Jedná se o celkovou částku 6 milionů korun.

Mimořádná částka je určená Mariánským a Františkovým Lázním a Karlovým Varům. Každé město dostane 2 miliony korun na projektovou přípravu akcí, které pomůžou zejména s turistickou infrastrukturou.

„Karlovy Vary chtějí cílit svou žádost na zpracování projektu na vybudování dvou parkovacích domů, zároveň vytváří expozice v Zámecké věži a chtějí podpořit soutěž o pitnou vázu,“ potvrdil náměstek hejtmana Vojtěch Franta z České pirátské strany.

Františkovy Lázně zase využijí dotaci například na rekonstrukci a modernizaci svého infocentra. V Mariánských Lázních zase požádali o peníze na opravu některých prvků lázeňské kolonády nebo na pořízení nových odpadkových košů, laviček či opravy schodů v lázeňské zóně.

Města z Karlovarského kraje byla zapsána na seznam UNESCO v roce 2021 spolu s dalšími osmi evropskými lázeňskými městy. Slavná lázeňská města Evropy se tak stala nadnárodní památkou světového dědictví. 

Spustit audio