Karlovarský kraj řeší dopravní situaci v Sedlečku. Obcí projíždí čím dál více kamionů

30. květen 2023 12:35

Karlovarský kraj prověřuje možnosti, jak zlepšit dopravní situaci v blízkosti obce Sedlečko u Karlových Varů. Na úzké příjezdové silnici totiž narostl provoz kamionové dopravy a rozměrná motorová vozidla se v serpentinách nemůžou vyhnout.

Na příjezdové cestě do obce Sedlečko u Karlových Varů v posledních měsících stouply počty projíždějících kamionů. Problémy to přináší ve chvíli, kdy se na úzké svažité cestě potkají dvě rozměrná motorová vozidla. K žádné vážné dopravní nehodě zatím v rizikovém úseku nedošlo. Nákladní auta míří do nově vybudovaného zázemí místí firmy.

Místním lidem i zástupcům obecního úřadu situace není příjemná. „Silnice před Sedlečkem je dlouhá rovina, která přechází do úzké serpentiny. Jelikož jezdím osobním autem, tak vždy projedu. V momentě, kdy se potkají ale dvě větší vozidla, neprojedou, musí couvat,“ říká pan František, jeden z místních obyvatel.

Situací se začali zabývat dopravní policisté, zástupci Krajského úřadu i vedení obce. Podle hejtmana Petra Kulhánka z hnutí STAN ji chce kraj, jako vlastník silnice, vyřešit ještě v letošním roce.

„Z mého pohledu jsou v podstatě pouze dvě varianty řešení. Jedna je příprava rozšíření komunikace, což je poměrně dlouhodobá a složitá záležitost. Je zřejmé, že bez regulace vjezdu do toho úseku, se situace nezlepší,“ doplnil Kulhánek.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio