Karlovarský kraj prověřil mosty, žádný není v havarijním stavu

16. červenec 2018 08:15

Karlovarský kraj nechal prověřit stav mostů, které jsou v jeho vlastnictví. Žádný z nich není v havarijním stavu. Každoročně do jejich oprav investuje miliony korun.

„Valná většina z přibližně 420 mostů je v dobrém stavu. Několik jich ve stavu špatném, ale ne havarijním. To znamená, že se dají stále užívat. Na letošní rok máme naplánovánu opravu několika mostů s tím, že je chceme dát dohromady postupně všechny," řekl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Jediná lávka v havarijním stavu byla v Odravě, kraj ji převzal od obce. Lávku, která leží na páteřní cyklostezce podél řeky Ohře a denně tak přes ní projedou stovky cyklistů, ale kraj už opravil.

Podle prověrky je pět mostů ve velmi špatném stavu a 30 ve špatném. V loňském roce nechal Karlovarský kraj opravit devět mostů, letos jich má v plánu opravit 11.

Celkem dává Karlovarský kraj na opravy silnic druhých a třetích tříd okolo 150 milionů korun. Další prostředky pak čerpá s dotačních programů, například programu IROP nebo přeshraničního Cíle 3. Opravy mostů jsou přitom z pohledu nákladů nejnáročnější.

zdroj: ČTK
Spustit audio