Karlovarský kraj připravuje rekonstrukci Domova pro seniory na Spáleništi v Chebu

16. červen 2020 12:00

Karlovarský kraj chystá rekonstrukci Domova pro seniory na Spáleništi v Chebu. Jedná se o zateplení objektu, výměnu oken a opravu střechy. Při opravách se senioři nebudou muset z objektu stěhovat.

Stavební úpravy se týkají dvou spojených objektů. Jeden z nich slouží jako ubytovací zařízení Domova, druhý je hospodářskou budovou. V rámci energetických úspor dojde k zateplení obvodových stěn a střech na obou objektech.

Dojde také na výměnu oken v hospodářské budově. V obytné části jsou už nová plastová okna a vstupní dveře. V hospodářské části pracovníci stavební firmy rozšíří dveře v jídelně, z nichž bude přístup na zahradu po nově vybudované bezbariérové rampě.        

Podle hejtmana Petra Kubise z hnutí ANO, by práce mohly začít co nejdřív: „Určitě využijeme možnosti a požádáme o dotaci na zateplení. Celá akce by měla vyjít na zhruba 25 milionů korun. Chtěli bychom začít co nejrychleji. Máme hotový energetický audit a v současné době budeme žádat o dotaci, kterou můžeme získat v řádu zhruba 7 milionů. Ty použijeme na opravu toho celého objektu.“

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio