Karlovarský kraj pokračuje v rekonstrukci sokolovské nemocnice

21. únor 2014

Přestavbou pavilonu C, kam přesídlí například chirurgická nebo ortopedická ambulance, pokračuje Karlovarský kraj ve svých investicích do Nemocnice Sokolov. Rekonstrukce prostor si vyžádá náklady ve výši 13,5 milionu korun.

Stavební úpravy pavilonu zajistí větší komfort pacientům a zlepší pracovní podmínky zdravotníků. „Do prvního nadzemního podlaží budou soustředěny chirurgické, ortopedické, interní a neurologické ambulance. Do nových prostor bude přesunuta rovněž sádrovna, pohotovost pro děti a dospělé. Chybět nebude ani provozní zázemí včetně toalet pro personál a veřejnost,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Havel během mimořádného kontrolního dne stavby. Rekonstrukcí prochází i oddělení mamoscreeningu.

Stavební práce byly zahájeny 6. ledna letošního roku. V současnosti stavebníci pracují na vyzdívání příček, instalaci vzduchotechniky, pokračovat budou pokládáním podlah. V březnu by se mělo začít s přestavbou pracoviště mamografu. Práce budou ukončeny v průběhu května.

Na podzim roku 2013 Karlovarský kraj dokončil v sokolovské nemocnici obnovu pavilonu G, kde sídlí ředitelství nemocnice. Přebudované už je také ambulantní a lůžkové rehabilitační oddělení v pavilonu D, které slouží především pacientům po cévní mozkové příhodě.

Krajských investic se letos dočká také pavilon B, kde je třeba vyměnit okna a provést zateplení. Rekonstruovat se bude lůžkové oční oddělení, ARO a porodnice.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio