Karlovarský kraj počítá s omezením pro řidiče, kteří by chtěli objíždět zpoplatněné úseky silnice I/6

13. leden 2020 12:00

Karlovarský kraj zatím sleduje dopady zpoplatnění dalších úseků silnic první třídy. V kraji se to ale týká jen silnice I/6 mezi Bošovem a Karlovými Vary, jejíž objíždění by bylo neekonomické.

Potvrdila to i starostka Vrbic Evženie Štěpánová, pod kterou osada Bošov spadá. Podle ní by jediná trasa, po které by se dala objet silnice I/6 od Bošova do Karlových Varů, vedla přes Doupovské hradiště. „To by nikdo rozumný neudělal,“ míní starostka. Jde totiž o úzkou klikatou silnici, která bývá zejména v zimě špatně sjízdná.

Přesto se kraj s předstihem na změny pro jistotu připravil. „Máme od minulého roku projekt dopravního značení, který posoudí policie, následně budeme zjišťovat, jestli vydat peníze za dopravní značení je účelné. V případě, že by se ukázalo, že by opravdu někdo v kraji chtěl objíždět, tak máme připravené značení, abychom tomu zamezili. Ale u nás nepředpokládám, že by to někdo objížděl, protože by to bylo jak ekonomicky, tak časově nevýhodné,“ řekl náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Podle náměstka je v Poslanecké sněmovně návrh, který by dopravní značení zakazující tranzit řešil celoplošně. I proto kraj s případným dopravním značením zatím počká. Náklady na umístění značek by totiž v kraji vyšly asi na jeden milion korun.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio