Karlovarský kraj navštíví v březnu prezident republiky

14. únor 2019 08:30

Karlovarský kraj navštíví ve dnech 19. – 21. března 2019 prezident republiky Miloš Zeman s chotí Ivanou Zemanovou. Tradičně bude diskutovat s občany měst a obcí, se starosty, krajskými zastupiteli a s osobnostmi regionu z řad seniorů či zdravotníků.

Na jeho cestě regionem jej bude provázet hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. V první den návštěvy se prezident mimo jiné setká se členy Zastupitelstva Karlovarského kraje a starosty měst a obcí.

Zavítá do hospicové budovy REHOS Nejdek, aby si prohlédl nové prostory hospice, jenž byl vybudován právě pod prezidentovou záštitou. Poté se setká s vedením obce Vintířov a s jejími občany. Prohlédne si rovněž národní kulturní památku Císařské lázně v Karlových Varech.

„Císařské lázně už jsme představili několika ministrům kultury, ale pan prezident tam zatím nebyl. Proto bych ho ráda vzala do Zanderova sálu a seznámila ho s naším záměrem zahájit letos kompletní obnovu památky,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Během druhého dne návštěvy prezident pojede do Kraslic na setkání s představiteli města a s občany, ve stejném duchu bude pokračovat v Aši. Třetí den v regionu bude patřit diskusi s lidmi v Milhostově a návštěvu prezident završí v  obci Nový Kostel, která loni vyhrála krajské kolo soutěže Vesnice roku.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio