Karlovarský kraj letos ocení nejlepší sportovce i za vynechaný ročník

21. leden 2021 09:00

Anketa Sportovec Karlovarského kraje se letos uskuteční. Výjimečně tak kraj ocení dohromady sportovce za uplynulý rok 2020 i odložený ročník 2019.

Některá města v regionu přitom podobné akce kompletně zrušila. 27. ročník vynechal například Chodov na Sokolovsku, podle kterého se v minulém roce nekonaly téměř žádné sportovní akce. S tím souhlasí i krajský radní pro oblast sportu Jindřich Čermák z Pirátské strany.

Krajská soutěž je ale podle něj pro vyznamenané důležitou společenskou akcí. „Ta situace mimořádná bude, nicméně věřím, že se nějaké soutěže rozběhnou. Zejména pro ty malé sportovce je to velmi důležité,“ uvedl Čermák.

Návrhy na ocenění budou přijímat okresní sdružení České unie sportu do 31. ledna 2021. K nominaci je potřeba vyplnit formulář, který je k dispozici na webových stránkách unie sportu.

Anketní lístek je nutné nejdříve stáhnout do počítače, vyplnit data a uložit. Vyplněný formulář je pak možné zaslat pomocí e-mailu na kontakt uvedený v jeho spodní části. Vybrané nominace v rámci okresních kol pak budou následně postoupeny Karlovarskému kraji.         

Nominace bude posuzovat sportovní komise, která předloží Radě Karlovarského kraje návrhy na ocenění. Celkové vyhlášení krajské soutěže je pak v plánu letos na podzim.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio