Karlovarský kraj chce zvýšit proočkovanost. Vyslal proto mobilní očkovací tým do měst

30. červenec 2021 08:45

Dlouhá fronta byla ve čtvrtek před očkovacím stanem v Aši na Chebsku. Do města totiž přijel mobilní očkovací tým. Lidem nabízel jednorázovou vakcínu Janssen.

V tomto týdnu zahájil mobilní očkovací tým v jednotlivých městech Karlovarského kraje vakcinaci lidí proti covid-19. Společně se starosty se na tom domluvil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. Očkování se uskutečnilo ve středu v Karlových Varech a Ostrově. Ve čtvrtek 29. července v Chebu a Aši.

Čtěte také

Například město Aš patří podle krajských dat k místům s nízkou proočkovaností. Nejbližší očkovací centrum je v Chebu, což pro řadu lidí znamená komplikaci v cestování. O mobilní očkovací tým tak byl velký zájem. Zdravotníci měli k dispozici 150 dávek jednorázové vakcíny Janssen.

„Snažili jsme se s panem starostou postupovat podle mapy. Opravdu zde vyvinul obrovské úsilí a snažil se občanům tu motivaci dát. Tím, že je tu nízká proočkovanost, volili jsme jednodávkovou vakcínu Janssen, abychom trochu vylepšili ta čísla,“ uvedla krajská koordinátorka očkování Dagmar Uhlíková.

Pokud bude i nadále zájem velký, pokusí se radnice vakcinaci zopakovat.

Spustit audio

Související