Karlovarský kraj bude poprvé hostit Sportovní hry seniorů

23. květen 2019 08:30

Užít si skvělé odpoledne, zasoutěžit si v přátelské atmosféře v tradičních i méně známých sportovních disciplínách a potkat se s celou řadou zajímavých osobností – tak na to se mohou těšit všichni, kteří se zúčastní Sportovních her seniorů.

Akce se uskuteční 13. června v prostorách volnočasového areálu Bohemia v Sokolově od 9 do 16 hodin. Záštitu nad ní převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, starostka města Sokolov Renata Oulehlová a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

Cílem projektů, který založil v roce 2007 fitness trenér a bývalý mistr světa a Evropy ve sportovním aerobiku David Huf, je vytvářet a podporovat komunitu aktivních seniorů a přispět k navazování jejich vzájemných kontaktů napříč generacemi. „Byla jsem velmi potěšena, když nás organizátoři oslovili s tím, že by chtěli akci uspořádat v našem regionu. Město Sokolov se tak stane vůbec prvním místem po Praze, kde se Sportovní hry seniorů uskuteční. Věřím, že do areálu Bohemia dorazí co nejvíce lidí a že si všichni společně užijí příjemně strávené chvíle plné pohybu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Akce je určena pro věkovou kategorii 60+, jejíž zástupci mají stále rádi pohyb a chtějí zažít soutěžní atmosféru. Účast je pro všechny bezplatná, zájemci se však musí zaregistrovat prostřednictvím on-line formuláře, a to do 28. května. Soutěžit mohou jak jednotlivci, tak i družstva.

Připraveno bude celkem sedm sportovních disciplín, mezi nimiž nebude chybět seniorský biatlon, nordic walking, slalom, fotbal v chůzi, pétanque, skok do dálky či méně známý, ale o to víc oblíbený woodball, který je kombinací kroketu a golfu.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio