Karlovarský hotel Thermal opět otevírá. Kvůli pandemii a rekonstrukci byl uzavřený osm měsíců

25. červen 2021 15:00

Hromady stavebního materiálu, desítky řemeslníků a stavbařů. Tak vypadají v současné době interiéry karlovarského Thermalu. Hotelu, který v říjnu loňského roku uzavřela vládní opatření a také postupující rekonstrukce. Stavební úpravy za 650 milionů korun hotelu v následujících letech zajistí výraznou úsporu energie.

Vedení lázeňského hotelu chtělo původně otevřít už v květnu. Kvůli vládním opatřením, malému zájmu klientů a postupující rekonstrukci otevírá o měsíc později. Podle ředitele hotelu Vladimíra Nováka jsou pro hosty připravena dvě nejvyšší patra hotelu se 40 pokoji.

Každé další dva týdny ale hotel zpřístupní další opravená podlaží. Půjde přitom o části ubytovacího zařízení, které jsou kompletně po rekonstrukci. Kromě interiéru u nich dělníci vyměnili rozměrná okna. Právě ta by měla hotelu ušetřit až 50 procent energií.

„Pro první letošní klienty jsme připravili pokoje, ze kterých je město nejlepší výhled. V pokojích je část vybavení z původního mobiliáře hotelu,“ říká ředitel hotelu Vladimír Novák.

„Velká část hotelu je sice stále staveniště, hosty v nově opravených pokojích ale stavební ruch obtěžovat nebude. Konstrukce lázeňského domu zvuk prakticky nepřenáší,“ dodává Novák.

Kromě hotelové věže v současné době pokračuje i rekonstrukce venkovního bazénu. Jeho areál se mění na bazénové a saunové centrum. Dodavatelské firmy tam instalují moderní technologii filtrace vody.

V interiérech začíná montáž zázemí. V místech bazénu vzniká relaxační zóna, do které vedení hotelu nechá přivést vřídelní vodu.  Část bazénového centra chce vedení hotelu zprovoznit v první polovině srpna.

Spustit audio