Karlovarský hokejový obránce Ondřej Šafář dočasně přerušil kariéru

14. červenec 2020 08:30

Čtyřiadvacetiletý rodák z Ostrova sice s A-týmem Energie zahájil letní přípravu, kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím se ale rozhodl jít na operaci kolene. Na ukončení smlouvy se s klubem dohodl k poslednímu červnu.

„Kariéru končit úplně nechci. Prognóza od doktorů je 50/50 tak věřím, že když to bude dobré, že třeba za rok bych se mohl někde objevit a ještě si zkusil zahrát,“ řekl Šafář pro klubový web.

V mládežnických reprezentacích Šafář posbíral celkem 38 startů. Do povědomí karlovarských fanoušků se bek, který nastupoval s číslem 63 na zádech, zapsal především v sezoně 2017-18, kdy patřil k nejlepším karlovarským bekům v 1. lize a následné baráži.

„Energie přichází nejen o výtečného defenzivního obránce, ale také o neústupného bojovníka a dříče, který na ledě nic nevypustil. Vedení klubu, trenéři i spoluhráči přejí Ondřejovi brzké uzdravení a úspěšnou rehabilitaci,“ sdělil v prohlášení klub HC Energie Karlovy Vary.

V uplynulé sezoně Šafář pravidelně střídal karlovarský a sokolovský dres, za Energii ve své poslední sezoně odehrál včetně play-off 22 zápasů a dočkal se konečně i své premiérové branky v nejvyšší soutěži, když se v utkání 46. kola trefil na ledě Sparty. V dresu Karlových Varů nastoupil celkem do 100 soutěžních duelů, v nich si zapsal jeden gól a šest asistencí.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio