Karlovarský hokejový klub HC Energie možná koupí město a nový investor

23. srpen 2022 08:30

Hokejový klub HC Energie Karlovy Vary zřejmě změní majitele. Od společnosti Trade Group Karla Holoubka by extraligového mistra z roku 2009 mohlo podle Karlovarského deníku koupit město a nejmenovaný investor.

Město by mělo získat za korunu 40 procent, investor 50 procent a deset procent zůstane Hockey Clubu Karlovy Vary. „V posledních dnech a týdnech probíhají intenzivní jednání o pravděpodobné změně vlastnické struktury HC Energie Karlovy Vary," uvedl klub na svém webu.

„Tato jednání v žádném případě neohrožují setrvání klubu v extralize, ve které budou karlovarští hokejisté působit i v nadcházející sezoně, ani další rozvoj mládežnického hokeje v Karlových Varech. Je tomu právě naopak, cílem je zajištěná budoucnost klubu a celého hokeje ve městě i v nadcházejících letech," stojí v prohlášení klubu. Další informace chce klub oznámit v nejbližších dnech na tiskové konferenci, až jednání skončí.

O vstupu do klubu má v úterý jednat rada města

„Město by se zároveň zavázalo, že po nabytí tohoto vlastnictví by uskutečnilo do HC Energie příplatek 10 milionů mimo základní kapitál," stojí v dokumentu, který se podle Karlovarského deníku bude projednávat.

„Za hokejovým klubem a extraligou stojím a ráda bych našla pro obě strany schůdné řešení o jejím zachování. V současné době debatujeme o různých variantách spolupráce. Konečné slovo bude mít ale rada města a zastupitelstvo," řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Dosavadní majitel Karel Holoubek chce hokejový klub dál finančně podporovat. „Zbavím se vlastnictví, ne financování. Po 30 letech už jsem unavený a byl bych rád, kdyby do toho město šlo," uvedl majitel extraligového celku, jehož rozpočet činí kolem 90 milionů korun.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio