Karlovarský fond pro firmy v potížích poskytne 8milionů porcelánce

20. leden 2009
Tento pořad

Zaměstnanci Karlovarského porcelánu dostanou finanční pomoc od magistrátu města Karlovy Vary. Ten v minulých dnech vytvořil fond právě pro firmy v regionu, které budou mít existenční potíže. Do porcelánky by mělo směřovat 8 milionů korun. Tuto částku ještě musí schválit mimořádné jednání zastupitelstva. Peníze jsou určeny pro lidi, kteří bydlí v Karlovarském kraji. Více už redaktorka Andrea Strohmaierová.

Karlovarský Porcelán dluží svým zaměstnancům polovinu listopadové mzdy a celou prosincovou výplatu. Případnou finanční výpomoc ze strany města Karlovy Vary tak lidé velmi vítají.

Pomoc Karlových Varů největší tuzemské porcelánce je zdůvodněna tím, že Karlovarský porcelán v uplynulých 15 letech podpořil různé městské akce zhruba 30 miliony korun. Patří proto ke strategickým partnerům, kterým má ve svízelné ekonomické situaci pomoci zvláštní fond. V něm je deset milionů korun. Osm milionů korun bude v porcelánce rozděleno mezi přibližně 550 až 650 lidí. Každý ze zaměstnanců, kterých se pomoc Karlových Varů týká, dostane zhruba 10.000 korun čisté mzdy.

Spustit audio