Karlovarský folklorní festival letos omezí počet vystoupení v okolí Karlových Varů

22. srpen 2019 10:45

Karlovarský folklorní festival, který se bude konat 4. až 8. září, se letos více soustředí na lázeňské město a omezí počet vystoupení v okolí. Do Karlových Varů přijede osm zahraničních a sedm domácích folklorních souborů.

„Novinkou bude letos to, že festival nebude tak roztříštěný a více se soustředíme na město. Bude víc kolonádních koncertů a vystoupení souborů ve městě,“ uvedl ředitel akce Lubor Hanka Hanka. Přesto koncerty mimo Karlovy Vary nezmizí úplně, i letos jsou v plánu vystoupení souborů v Lokti, Jáchymově nebo Mariánských Lázních.

Festival tentokrát přivítá hosty z Indonésie, Slovenska, Ruska, Severního Kypru, Slovinska, Rumunska a Německa. Na Dnu národnostních menšin, který se v minulých letech konal v Sokolově a letos se přestěhuje také do Karlových Varů, se pak se svou kulturou i gastronomií představí i národnostní menšiny, které žijí v Karlovarském kraji.

Karlovarský folklorní festival má letos rozpočet zhruba 900 tisíc korun. Od města dostal dotaci 300 tisíc korun, dalších 100 tisíc z Nadace města Karlovy Vary a 150 tisící korunami přispěl i Karlovarský kraj.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio