Karlovarsku dozrála silná generace juniorů. Ve hře je extraliga

Volejbalové Karlovarsko vstupuje do klíčové fáze sezóny na mnoha frontách. Vedle elitního mužstva, které obhajuje mistrovský titul, bojují v ligových soutěžích i kadeti a junioři

Tým kadetů hraje stejně jako v loňské sezóně nejvyšší soutěž. V letošním ročníku stále čeká na první výhru, a tak se nejspíš nevyhne přímé konfrontaci o extraligovou příslušnost.

„Pokud to nastane, nebude to nic jednoduchého, v zápasech o extraligu často narazíte na silné týmy s velkými ambicemi,“ uvedl trenér mládeže VK ČEZ Karlovarsko Milan Bican. Soutěž kadetů stále ještě pokračuje, baráž je na programu v březnu.

Juniorům Karlovarska se naopak daří náramně

Svou soutěž vedou s výrazným náskokem, z dosavadních dvaceti zápasů v sezoně prohráli jen dvakrát. „Zůstala nám parta z loňska, ani bych nevyzdvihoval nějaké konkrétní činnosti, ale jsme dobrý kolektiv, všech dvanáct kluků, které mám k dispozici, pomůže a jsou schopni kdykoliv naskočit do zápasu,“ kvituje kouč Bican. 

„Hlavním důvodem té herní úrovně je spojení s A-týmem, Houda a Petrák s áčkem trénují a je to znát. Kluci hrají i za béčko, objíždějí ligové zápasy s dospělými a hodně jim pomáhá, jak jsou vyhraní,“ doplnil.

Nedílnou součástí klubu je i sportovní příprava nejmenších volejbalistů

Kroužky Barevného minivolejbalu dosáhly v této sezoně opět rekordní účasti. „Počet se stále zvyšuje, letos máme skoro osmdesát dětí,“ vypočítal trenér Vít Mašek, který vede mládež spolu s Milanem Bicanem a kapitánem A-týmu Ondřejem Hudečkem. „Zájem o volejbal roste díky náborům, úspěchům áčka i tréninkovému kempu.“ 

Minivolejbal VK ČEZ Karlovarsko

Volejbalový kemp pořádá VK ČEZ Karlovarsko během letních prázdnin, kapacita padesáti míst byla naplněna za jediný den. Do té doby absolvují malí volejbalisté ještě tři turnaje včetně dubnového krajského finále v Karlových Varech.

autor: nkr | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio