Karlovarsko čeká první domácí utkání Ligy mistrů v tomto roce. Volejbalisté ví, do čeho jdou

12. únor 2019 12:00

Příznivci volejbalu se v tomto kalendářním roce poprvé vypraví na Ligu mistrů do KV Areny. Ta hostí ve středu (13.2.)  atraktivní duel mezi mužstvem Karlovarska a ZAKSA Kedzierzyn-Kožle.

Elitní polský tým drží v konkurenci italských favoritů Civitanovy a Modeny druhé místo v tabulce základní skupiny Ligy mistrů. Čeští šampioni jsou bez bodu poslední. „Hráčům ale nemám příliš co vytknout. Ve všech čtyřech zápasech jsem s nimi byl většinou spokojený, tým odevzdal všechno, co umí, ale bohužel to proti soupeřům nestačilo,“ hodnotil trenér Jiří Novák. 

Oběma soupeřům se v posledních týdnech daří na domácí scéně. Volejbalisté Karlovarska vyhráli v extralize či v národním poháru čtyřikrát v řadě, tým Kedzierzyn-Kožle drží neporazitelnost od začátku polské ligy, ovládl všech šestnáct dosavadních zápasů a soutěž vede propastným rozdílem devíti bodů.

Tým čekají v následujících jedenácti dnech bitvy ve třech různých soutěžích

Naší ambicí je uhrát maximum, pokračoval trenér. „Jestli to bude jeden set, dva sety anebo zápas, to se nedá odhadnout. Soupeř hraje pořád ještě o postup do play off, takže do toho půjde na sto procent.“

Kromě Ligy mistrů bojují v domácí extralize i o medaile v národním poháru. „Trochu nám chybí kvalitní trénink. Hráči jsou zahlceni videi s přípravou na soupeře, neustále měníme balony, cestujeme, ale na to se nevymlouváme, všichni jsme věděli, do čeho jdeme. Jsme na to připraveni,“ dodal Novák.

Zápas Ligy mistrů mezi Karlovarskem a polským týmem ZAKSA Kedzierzyn-Kožle se uskuteční v KV Areně ve středu od 18 hodin.

autor: nkr | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio