Karlovarského odchovance Jana Bednáře draftoval do NHL Detroit

8. říjen 2020 09:15

Karlovarský odchovanec Jan Bednář se dočkal a míří do NHL. Byl třetím vybraným českým hokejistou v draftu. Po osmnáctiletém útočníkovi sáhli zástupci Detroitu Red Wings.

Český reprezentační brankář si musel počkat až do čtvrtého kola draftu. Z celkového 107. místa pak na talentovaného rodáka z Karlových Varů ukázala organizace Red Wings. Jan Bednář se tak stal po Janu Myšákovi a Jaromíru Pytlíkovi třetím draftovaným Čechem.

„Když si mě vybral Detroit, tak to byly obrovské pocity štěstí a radosti, samozřejmě je to ale také závazek k další práci. Na žebříčky jsem před draftem moc nekoukal. Pro mě je důležité, že si mě vybrala dobrá organizace. Teď je na mně, abych v příštích letech dokazoval, že si v NHL můžu zahrát,“ popsal své první pocity Bednář.

Stal se tak druhým draftovaným odchovancem karlovarské Energie, na kterého ukázala právě Rudá křídla z Detroitu. Prvním byl v roce 2012 útočník Martin Frk.

Jak uvedl karlovarský hokejový klub na svých stránkách, urostlého gólmana si zvolila organizace, která aktuálně prochází přestavbou. Klub řídí z pozice generálního manažera uznávaný Steve Yzerman, který dlouho budoval také celek Tampy Bay, ten letos zvedl nad hlavu Stanleyův pohár.

Celkově si kluby NHL zamluvily osm Čechů, o jednoho více než vloni.

autor: nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio