Karlovarské SOU stravování a služeb získalo prestižní cenu

28. únor 2013

Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary se od uplynulého víkendu může pyšnit zlatou plaketou Magdaleny Dobromily Rettigové. Škola získala toto ocenění od Asociace kuchařů a cukrářů ČR za přínos v oboru gastronomie

Ocenění převzal z rukou prezidenta asociace Miroslava Kubece ředitel školy Jiří Neumann se zástupkyní pro praktické vyučování Vladimírou Vašíčkovou. "Mimořádné ocenění je unikátní vizitkou školy připravující pro karlovarskou gastronomii nové generace odborníků", zdůraznil Neumann. Výjimečnost kraje v tomto oboru vzdělávání podtrhuje skutečnost, že stejné ocenění převzali také kolegové, zástupci Hotelové školy v Mariánských Lázních.

SOU stravování a služeb Karlovy Vary vyvíjí dlouhodobě v oblasti gastronomie celou škálu aktivit, mezi které patří vzdělávací akce rozšiřující a zkvalitňující výuku, zahraniční aktivity, účast v soutěžích, ale především pořadatelství již 14 ročníků gastronomické soutěže žáků středních škol "Lázeňský pohárek" ve spolupráci s krajskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio