Karlovarská nemocnice zprovoznila nový babybox

26. červenec 2019 12:00

Babybox je umístěný u hlavního vstupu do pavilonu B. K jeho přesunu došlo kvůli tomu, že ten první se často stával terčem útoků neznámého vandala. Poslední poškození bylo likvidační.

Neznámý pachatel poničil nový babybox v Karlových Varech

Babybox (ilustrační foto)

Karlovarská krajská nemocnice nechala instalovat po opakovaných vandalských útocích nový babybox. Ani ten se ale poškození neznámým pachatelem nevyhnul.

Ještě před slavnostním zprovoznění nového babyboxu neznámý pachatel schránku znovu poničil. Zalepil ji tmelem. „Myslím, že se jedná o jednoho odpůrce, který se angažoval u babyboxu na samotě v zatáčce. Teď to zkusil zalepit i tady. Doufám, že se to nebude opakovat“ řekl Ludvík Hess, zakladatel babyboxů.

Nový babybox se nachází na lépe dostupném místě, kde bude pod větším dohledem. Schránka je nerezová s klimatizací a stálou teplotou. „Původní byla především zcela mechanicky ovládaná, celá z plechu a pouze vytápěná. Nebyla klimatizovaná,“ popsal rozdíl Hess.

V Karlovarském kraji jsou v současné době čtyři babyboxy. Kromě Karlových Varů jsou v Chebu, Mariánských Lázních a Sokolově.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio