Karlovarská náplavka by měla být hotová ještě letos. Nabídne vyžití pro děti, seniory i pejskaře

12. srpen 2022 09:05

Po nové náplavce u řeky Ohře by se lidé v Karlových Varech měli projít ještě letos. Výstavba chodníků, mol a různých herních prvků tam pokračuje už třetím týdnem.

Stejně jako jiná města v Česku i Karlovy Vary se letos dočkají zcela nové náplavky u řeky Ohře. Sloužit bude pro setkávání lidí. Kromě několika mol, pláží a sportovních hřišť tam vzniknou taky vodní prvky pro děti. O to, aby se vše stihlo vybudovat do plánovaného termínu, se snaží desítky dělníků. U náplavky intenzivně pracují už třetím týdnem.

Termín dokončení stavby je začátek listopadu, jak ale informovalo vedení města, fungovat pro veřejnost by mohla postupně po jednotlivých úsecích. Jako první by měla být hotová střední část se skleněnými vitrínami. Do začátku listopadu ale budou hotové i vodní prvky, pláž nebo dětské i psí hřiště včetně plochy na petanque.

„V tuto chvíli je provedeno veškeré kácení a ošetření dřevin. Jsou provedeny veškeré hrubé terénní úpravy a první konstrukční vrstvy. Částečně už je vybudována pláž z jedné poloviny,“ řekl stavbyvedoucí Karel Bozděch.

Náplavka Ohře bude stát 38 milionů korun, zhruba čtvrtina už se proinvestovala.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio