Karlovarská hlavní třída je až do neděle plná čerstvých regionálních potravin

12. duben 2012

Pětidenní jarmark regionálních potravin začal včera na hlavní třídě v Karlových Varech. Farmáři zde k ochutnávce i k prodeji nabízí čerstvé uzeniny, pečivo, různé druhy sýrů nebo chlazené těstoviny.

Lidé zde mohou ochutnat a koupit například Doupovskou klobásu, pastovaný med nebo pivní chléb. Trhy nabízí také pivní a minerální kosmetiku nebo květiny a bylinky ze zahrady v Teplé.

Podle předsedy Svazu ekologických zemědělců Zdeňka Perlingera si vede trh s místními produkty dobře. Jednotlivé komodity jsou zastoupeny, jde ještě o to, aby se zvýšila rozmanitost, aby svůj sortiment nabízelo více výrobců a zákazník měl větší možnost výběru.

Tržiště regionálních potravinářů bude na hlavní třídě Tomáše Garriguea Masaryka v Karlových Varech až do 15. dubna.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio